Kuhinje sa i bez ugradne elektrotehnike – opreme

Prostor u stanovima i kućama koji je namenjen za smeštaj kuhinja je po pravilu malih površina iako je kuhinja bitna za normalno i udobno življenje. Takođe za kuhinju je potrbno izdvojiti značajna finansijska sredstva. I na kraju kuhinja je najbliža čoveku jer se u njoj proizvodi hrana. Radi toga su zahtevi naručioca specifični i raznovrsni čime se povećava odgovornost i obaveza projektanta i proizvođača. Naši iskusni projektanti, dizajneri i tehnolozi su u mogućnosti da te sve zahteve ispune. Po pravilu se teži da u kuhinj ima „ sve što je potrebno,da ništa ne smeta i da je sve pri ruci”, poštujući pri tome potrebu modernog dizajna i visokog kvaliteta. Ugradna elektrotehnika ( grejne ploče, rerne, mašine,frižideri, aspiratori i sl.), i dodatna oprema (žičani špajizi i korpe, ugaoni elementi i drugo) omogućavaju podizanje stepena iskorišćenosti i funkcionalnosti.

Materijali od kojih se izrađuju kuhinje su: oplemenjena iverica, farbani i furnirani medijapan, drvo, aliuminijum staklo. Najčešće je kombinacija oplemenjene iverice od koje se po pravilu izrađuju unutrašnji delovi i jedan ili više od drugih navedenih materijala od kojih se izrađuju spoljni – vidni delovi. Sopstvena komora za farbanje omogućuje postizanje posebnih efekata korišćenjem farbanog medijapana u visokom kvalitetu.

Oprema koja se ugrađuje:

  • Sudopere su fabrike „ Blanco” u rostvaju – inoxu i silgranitu. Posebno se odlikuju po tome što imaju izuzetno dobar spoj sa radnom površinon bez mogućnosti prodora vode, zatim ne ostaju vidjivi tragovi vode kao i širok izbor oblika i veličina.
  • Ugradna elektrotehnika je po izboru naručioca.Fabrika ZIP Unuver u svom programu ima ove proizvode iz programa „ Candy” i predstavlja jednog od najvećih prodavaca te opreme u Srbiji. Cene su istovetne kod svih ovlašćenih zastupnika. Garantni rok za opremu je prema pravilima proizvođača ( 2 godine ).Fabrika je ovlašćena za ugradnju opreme čime se stvaraju uštede.

Okovi koji se ugrađuju su takođe proizvodi poznatih svetskih proizvođača.To su „ Hafele”, „ Wurth”, „ Blum” i „ Axon”. Visoko kvalitetni okovi omogućili su da Fabrika za prethodnih 11 godina takoreći nije imala reklamacija na svoje proizvode. Takvi okovi, njihova raznovrsnost i inovativnost podigli su komfor u korišćenju kuhinja ( bešumno zatvaranje fioka, zatvaranje fioka i krila sa usporivačima, metal box fioke, pomoćni špajizi i sl.)