O nama

Kompanija „ ZIP Univerzal” osnovana je 1993.godine i u svom sastavu od 2000.godine ima Fabriku nameštaja „ZIP Univer”.

Osnovni program Fabrike je projektovanje, izrada, transport i montaža nameštaja po meri odnosno izrada nameštaja po zahtevu poznatog kupca na području Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Proizvodni program orjentisan je na opremanje stambenog i poslovnog prostora. Najzastupljenije su kuhinje, ormari klasični i sa kliznim vratima (sistem američkog plakara), francuski ležajevi, komode, dečije sobe, kreveti i ostali komadni nameštaj. U poslovnim prostorima je kancelarijski nameštaj, nameštaj i oprema za dečije vrtiće, učeničke i studenske domove, nameštaj za hotele i barove, bolnice, banke i sl. Nameštaj se projektuje u skladu sa savremenim tendecijama i stilovima kao i u retro stilu.

Fabrika je kadrovski i tehnološki osposobljena za proizvodnju nameštaja u visokoj klasi i prema najsloženim zahtevima projektanata i dizajnera. U strukturi zaposlenih su iskusni projektanti i dizajneri, tehnolozi i proizvodni radnici. U principu najkvalitetniji stručni kadar u ovoj oblasti na regionu zaposlen je u fabrici „ ZIP Univer”. Fabrika ima veći broj saradnika, projektanata i dizajnera u Užicu, Beogradu i Podgorici.

Proizvodna hala sa skladištima i administrativnim delom u povšini od oko 3500 m² izgrađena je prema potrebama proizvodnog procesa.

Oprema koja se koristi u proizvodnji je tehnološki najmodernija (horizontalni i vertikalni krojači ploča, mašine za obradu i lepljenje trake, mašine za tiplovanje, obradni centar i druge). Visokom kvalitetu proizvedenog nameštaja doprinosi moderna komora za lakiranje i farbanje.

Materijali od kojih se proizvodi nameštaj su oplemenjena iverica najpoznatih proizvođača, medijapan, furnirani medijapan, furnirane panel ploče i puno drvo. Okovi koji se ugrađuju u nameštaj su od renomiranih proizvođača.

Nameštaj je projektovan i izrađen po sistemu nevidljivog spajanja drvenim tiplovima, a sklopovi nameštaja su montažno-demontažnog tipa odnosno mogu se rastaviti u komade bez oštećenja i preneti na drugu lokaciju.

Dodatni programi Fabrike su sečenje, kantovanje i tiplovanje po sistemu „uradi sam”, uslužno farbanje svih vrsta materijala, opremanje stanova i apartmana po sistemu „ključ u ruke”, izrada i montaža unutrašnjih vrata visoke klase i enterijera od prohroma u kooperantskom odnosu i završni zanatski radovi.